• David Perpinyà Martínez

EL PODER DEL BLANC I NEGRE


Sempre m’ha atret d’una manera especial la fotografia en blanc i negre

Trobo que té una màgia, una força que la fan única. No necessita uns colors que la realcen, brilla amb llum pròpia.


Les imatges desaturades semblen més atemporals, poden transmetre un dramatisme més dur, inviten a l’espectador a centrar-se i a confondre’l.


Si volem treure’n el màxim partit però hem de disparar en color, d’aquesta manera mantindrem uns matisos que si programem la càmera en blanc i negre perdrem ( a part de tenir les dues opcions per a la mateixa foto).A l’hora de passar les fotos a blanc i negre tinc dos camins:


1. Quan he visualitzat mentalment la foto i la faig i

2. I potser encara més interessant, quan tinc una fotografia que no consegueixo “arreglar”.

En aquest cas m’he trobat coses molt interessants. Des de un cel cremat que en color perd tot el sentit i al passar-la al blanc i negre la foto es salva de manera respectable, fins a fotos que en color no tenen identitat pròpia i al des aturar-les cobren una vida que no em podria haver imaginat.

Les fotos 1 i 2 són exemples de fotos que volia en blanc i negre. Deixar-les sense colors em permet que aquests no interfereixin a l'hora d'observar la foto. Els colors en aquests casos ens portarien a perdre'ns en detalls que no tenen importància o a donar interpretacions més enllà de les que es volen donar. Són fotos que a més tenen llum pròpia i més brillant fins i tot que en color.


La foto 3 és un exemple de foto amb una part no aprofitable( la part central del cel està completament cremada i en color es veu completament blanc) però que al passar-la al blanc i negre és totalment aprofitable malgrat s'aprecii una part central més lluminosa.


I per últim, la 4, és un exmple de foto que anava directe la paperera perquè no li trobava el sentit, després d'haver provat diversos ajustos. Pero just abans de tirar-la se'm va ocòrrer desaturar-la i "voilá" una foto espectacular que, per cert, que dirieu que és, mar o muntanya?


És per això que us proposo que si teniu una foto que “ni fu ni fa” abans de tirar-la a la paperera li doneu una segona oportunitat.

Salut i fotos!!!

23 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo